DAVOR REBA, klarinet

Davor Reba je istaknuti hrvatski klarinetista i pedagog. Školovao se u Zagrebu u klasi prof. Giovannia Cavallina, diplomirao i magistrirao na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Josipa Tonžetića. Usavršavao se u Antwerpenu u klasi prof. Waltera Boeykensa kao i na raznim seminarima. Dobitnik je Prve nagrade na posljednjem takmičenju učenika i studenata Jugoslavije.

Održao je niz solističkih resitala u Hrvatskoj i inostranstvu s uvaženim pijanistima: Ljubomirom Gašparevićem, Darkom Domitrovićem, Veljkom Glodićem, Marinom Pletikosom, Martinom Cukrov, Vlastom Gyurom, Lanom Bradić, Anne Marie Wuyts i dr.

Nastupao je uz pratnju Zagrebačke filharmonije, Hrvatskog komornog orkestra i Zadarskog komornog orkestra. Sarađivao je i sa brojnim kamernim ansamblima: Cantusom, Zagrebačkim kvartetom, Kvartetom Porin, Kvartetom klarineta «Arundo Donex», Puhačkim kvintetom «Crowind», te Varaždinskim komornim i Hrvatskim komornim orkestrom.

Suosnivač je Puhačkog okteta Zagrebačke filharmonije i Septeta «Ad libitum ZF» s kojima redovno nastupa. Od 1997. godine stalni je član Zagrebačke filharmonije, a 2001. godine i njen solo klarinetista. S orkestrom Zagrebačke filharmonije odlazi na turneje po Evropi, Japanu i Meksiku i sarađuje s mnogim svetski proslavljenim dirigentima i solistima. 2006. godine bio je predstavnik Hrvatske u World Philharmonic Orchestra u Parizu.

Predaje klarinet na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u statusu vanrednog profesora. Redovno održava letnje seminare u Pučišćima (ostrvo Brač).

Član je ocenjivačkih sudova državnih i međunarodnih takmičenja. Jedan je od osnivača Hrvatskog društva klarinetista.