Internacionalni festival muzike

Femus  je festival umetničke muzike internacionalnog karaktera, koji okuplja učenike i profesore nižih i srednjih muzičkih škola iz Srbije i inostranstva.

FEMUS 2018. organizuje Udruženje „Electe“ Subotica, a održava se 16-18. februara 2018. godine na Muzičkoj školi Subotica (Štrosmajerova 3, Subotica).

Pored istaknutih muzičkih pedagoga i solista, festival promoviše i mlade, još neafirmisane umetnike, koji poseduju potrebne kvalitete i umetničku kreativnost.

Članove žirija kao i prethodnih godina, činiće istaknuti muzički pedagozi i solisti iz inostranstva.

Pravo učešća u takmičarskom delu programa imaju učenici nižih i srednjih muzičkih škola iz zemlje i inostranstva, koji će moći da se takmiče u tri discipline: flauta, klarinet i saksofon.

FEMUS 2018 otvara Koncertnu sezonu

Ove godine će pored takmičarskog dela programa, u sklopu Fesivala FEMUS biti organizovani koncerti vrhunskih umetnika iz zemlje i inostranstva.

Na završnom koncertu FEMUS 2018, koji će biti održan 18. februara, subotičkoj publici predstaviće se najbolji takmičari, a žiri će izabrati prvo, drugo i treće mesto festivala.

Pored nagrada za učesnike, stručni žiri će dodeliti i nagrade najboljim muzičkim pedagozima i najboljim korepetitorima u svim takmičarskim disciplinama.
Pozivamo sve učenike nižih i srednjih muzičkih škola da nam se pridruže i uzmu aktivno učešće u svim sadržajima Festivala FEMUS 2018.

godina
Takmičara
nagrade