#Femus2019

Sve o festivalu Femus 2019

Femus  je festival umetničke muzike internacionalnog karaktera, koji okuplja učenike i profesore nižih i srednjih muzičkih škola iz Srbije i inostranstva.

FEMUS 2019. organizuje Udruženje „Electe“ Subotica, a održava se 15-17. februara 2019. godine na Muzičkoj školi Subotica (Štrosmajerova 3, Subotica).

Pored istaknutih muzičkih pedagoga i solista, festival promoviše i mlade, još neafirmisane umetnike, koji poseduju potrebne kvalitete i umetničku kreativnost.

Članove žirija kao i prethodnih godina, činiće istaknuti muzički pedagozi i solisti iz inostranstva.

Pravo učešća u takmičarskom delu programa imaju učenici nižih i srednjih muzičkih škola iz zemlje i inostranstva, koji će moći da se takmiče u tri discipline: flauta, klarinet i saksofon.

FEMUS 2019 OTVARA KONCERTNU SEZONU

Ove godine će pored takmičarskog dela programa, u sklopu Fesivala FEMUS biti organizovan Gala koncert laureata takmičenja koji će otvoriti Koncertnu sezonu Subotice 2019!

Na završnom koncertu festival FEMUS 2019, koji će biti održan 17. februara, subotičkoj publici predstaviće se najbolji takmičari, a žiri će dodeliti glavne nagrade festivala.

Osim priznanja za mlade talente, stručni žiri će dodeliti nagrade i najboljim muzičkim pedagozima i najboljim klavirskim saradnicima u svim takmičarskim disciplinama (flauta, klarinet, saksofon).

Pozivamo sve učenike nižih i srednjih muzičkih škola da nam se pridruže i uzmu aktivno učešće u svim sadržajima festivala FEMUS 2019.

Zanimljivi brojevi

0
Godina
0
Takmičara
0
Nagrada
Najkasnije do 1. februara 2019.

Prijava za Femus takmičenje

Close Menu