#Femus2020

Sve o festivalu Femus 2020.

Femus  je festival umetničke muzike internacionalnog karaktera, koji okuplja učenike i profesore nižih i srednjih muzičkih škola iz Srbije i inostranstva.

FEMUS 2020. organizuje Udruženje „Electe“ Subotica, a održava se 21-23. februara 2020. godine u Muzičkoj školi Subotica (Štrosmajerova 3, Subotica).

Pored istaknutih muzičkih pedagoga i solista, festival promoviše i mlade, još neafirmisane umetnike, koji poseduju potrebne kvalitete i umetničku kreativnost.

Članove žirija kao i prethodnih godina, činiće istaknuti muzički pedagozi i solisti iz inostranstva.

Pravo učešća u takmičarskom delu programa imaju učenici nižih i srednjih muzičkih škola iz zemlje i inostranstva, koji će moći da se takmiče u tri discipline: flauta, klarinet i saksofon.

FEMUS 2020. OTVARA KONCERTNU SEZONU

Ove godine će pored takmičarskog dela programa, u sklopu Fesivala FEMUS biti organizovan Gala koncert laureata takmičenja koji će otvoriti Koncertnu sezonu Subotice 2020!

Na završnom koncertu festival FEMUS 2020, koji će biti održan 23. februara, subotičkoj publici predstaviće se najbolji takmičari, a žiri će dodeliti glavne nagrade festivala.

Osim priznanja za mlade talente, stručni žiri će dodeliti nagrade i najboljim muzičkim pedagozima i najboljim klavirskim saradnicima u svim takmičarskim disciplinama (flauta, klarinet, saksofon).
Pozivamo sve učenike nižih i srednjih muzičkih škola da nam se pridruže i uzmu aktivno učešće u svim sadržajima festivala FEMUS 2020.

Zanimljivi brojevi

0
Godina
0
Takmičara
0
Nagrada
Najkasnije do 5. februara 2020.

Prijava za Femus takmičenje