#Femus2024

Sve o festivalu Femus 2024.

Femus  je festival umetničke muzike internacionalnog karaktera, koji okuplja učenike i profesore nižih i srednjih muzičkih škola iz Srbije i inostranstva.

FEMUS 2024. organizuje Udruženje „Electe“ Subotica, a održava se 15-17. februara 2024. godine u Muzičkoj školi Subotica (Štrosmajerova 3, Subotica).

Pored istaknutih muzičkih pedagoga i solista, festival promoviše i mlade, još neafirmisane umetnike, koji poseduju potrebne kvalitete i umetničku kreativnost.

Članove žirija kao i prethodnih godina, činiće istaknuti muzički pedagozi i solisti iz inostranstva.

Pravo učešća u takmičarskom delu programa imaju učenici nižih i srednjih muzičkih škola iz zemlje i inostranstva, koji će moći da se takmiče u tri discipline: flauta, klarinet i saksofon.

FEMUS 2024. OTVARA KONCERTNU SEZONU

Ove godine će pored takmičarskog dela programa, u sklopu Fesivala FEMUS biti organizovan Gala koncert laureata takmičenja koji će otvoriti Koncertnu sezonu Subotice 2024!

Na završnom koncertu festival FEMUS 2024, koji će biti održan 17. februara, subotičkoj publici predstaviće se najbolji takmičari, a žiri će dodeliti glavne nagrade festivala.

Osim priznanja za mlade talente, stručni žiri će dodeliti nagrade i najboljim muzičkim pedagozima i najboljim klavirskim saradnicima u svim takmičarskim disciplinama (flauta, klarinet, saksofon).
Pozivamo sve učenike nižih i srednjih muzičkih škola da nam se pridruže i uzmu aktivno učešće u svim sadržajima festivala FEMUS 2024.

Zanimljivi brojevi

Godina
0 +
Takmičara
0
Nagrada
0 +
Najkasnije do 1. februara 2024.

Prijava za Femus takmičenje